Projekt bemutatása

A Savaria TISZK, mint pályázó által az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül „Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és felnőttképzés területén” tárgyú felhívásra benyújtott „Tapasztalatcsere és képzésfejlesztés a pályaorientációs továbbképzések területén szlovák-magyar együttműködésben” című TÁMOP-2.2.4-11/1-2012-0011 jelű pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint Támogató 2012. július 17. támogató levél szerint 12.310.590 Ft vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte.


Projekt főbb adatai:
Projekt kezdete: 2012.09.01. Projekt zárása: 2013.08.31.
Projekt összköltsége: 12.310.590 Ft, Támogatási intenzitás: 100%

 

A projekt célja:
A projekt közvetlen célja, hogy a „Pályaorientációs tanácsadás a középiskolában” c. tananyag és a tananyag fejlesztési módszertan átadása, szlovákiai adaptáció előkészítése, tapasztalatcsere megvalósítása az oktatási és a vállalkozási szféra bevonásával. Továbbá a „Vállalkozások részvétele a pályaorientációban” c. képzés közös fejlesztése, kidolgozása térségi vállalatok képviselőivel és kísérleti képzés a vállalkozások részéről kinevezett pályaorientációs felelősök részére.

A projekt célcsoportja:
Közvetlen célcsoport a magyar és szlovák partnerintézmények kijelölt pályaorientációs felelősei, térségi vállalatok tanműhely vezetői, oktatásszervezői.
Közvetett célcsoport a tagintézményekben tanuló gyermekek, szüleik és pedagógusok, akik érintettek a pályaválasztásban, valamint a térségi vállalkozások, munkaügyi központok, pedagógiai szakszolgáltatók, foglalkoztatási paktumok
.